Kaasboerderij De Deelen

Het boerenleven moet je Deelen!

Groeien | Calm

Kleuterklas

Natuurlijk worden er regelmatig kalfjes geboren op onze boerderij. De eerste twee weken brengt een kalfje alleen door, in een soort wiegje. Ze krijgen dan nog melk van hun moeder. Dat helpt om een goede weerstand op te bouwen. Daarna komen ze in deze ‘kleuterklas’.

Automatische drinkautomaat

In die kleuterklas drinken ze bij de Lely Calm. Dat is onze automatische drinkautomaat. Normaal gesproken, als een kalfje bij de moeder drinkt, krijgt het kleine beetjes, verspreid over de hele dag. In de kleuterklas drinken de kalfjes niet meer bij de moeder. Vroeger gaven we ze de fles, maar gelukkig is er nu de Lely Calm. Een succesnummer!

Natuurlijk drinkgedrag

Dankzij deze drinkautomaat wordt het natuurlijke drinkgedrag benaderd: de juiste porties en concentraties verse melk, de hele dag door. En het mooie is dat elk kalfje precies de samenstelling krijgt wat het nodig heeft. Ze zijn er dol op, en wij ook! Kom snel kijken bij onze kalfjes!

Excursies

Beleef onze boerderij tijdens een uitgebreide excursie

BeleefBoerderij​

Van koeien tot robots, je vindt het in onze stallen

Onze kazen

Voor iedereen die van kaas houdt, is onze boerderijkaas het lekkerst

Winkel

De lekkerste landproducten, je vindt ze bij ons

Over ons

Wij zijn Sietse en Hendrika. Samen met onze kinderen Bauke en Sytske wonen wij op boerderij ‘De Deelen’. Sietse zorgt voor de boerderij en Hendrika houdt zich elke dag bezig met onze kazen. Je vindt ons tussen de dorpen Aldeboarn en Tijnje, in het hart van Friesland.

Bijzonder is dat onze boerderij grenst aan een uniek natuurgebied: De Deelen. En dat al sinds 1976. Over het leven op onze duurzame boerderij valt heel veel te vertellen. En dat doen we dan ook graag. Kom langs, want wij vinden dat je het prachtige boerenleven moet Deelen!